2012. szeptember 13., csütörtök

Parkosítás - Különleges, figyelemfelkeltő megoldásokkal

Sajnos ez a blogbejegyzés még nem saját kertünk parkosításának dokumentálása – ugyanis még mindig traktorosra várunk – de talán nemsokára az is meglesz.
Addig is folyamatos tervezés és újratervezés van valami újabb ötlet miatt. Túlságosan nagy növényválasztékunkból nem fér el minden a kicsi kertbe. Nyitott szemmel járunk, keresve az ideális megoldást, hogy kertünk évek múltán se legyen túlzsúfolt, kevés munkával járjon a fenntartása… és még ezernyi szempontot mérlegelünk…

Amikor legutóbb árubeszerzésen voltam egy budapesti faiskolai nagykereskedés (Profi Partner Kft) előtt épp akkor fejezték be a parkosítást. Több megoldás is tetszett, például a különféle anyagokból, növényekből futó íves vonalak, amelyek érdekesen tagolják az amúgy egyszerű alakú területet. A látszólag szabálytalanul futó ’szalagok’ és a ’szinteltolások’ izgalmasabbá teszik a teret. A zöld felület körbejárható, és sikerült is minden oldalról mutatós összeállítást létrehozni.
(És sikerült betartaniuk ’a kevesebb – több’ elvet, ami számomra a legnehezebb, pedig a növényanyag beszerzése itt sem jelenthetett nagy problémát!)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...