2012. szeptember 9., vasárnap

Konténeres növények előnyei

Az őszi ültetési szezonban a főszerep most az örökzöldeké. Bár a nagy meleg miatt a földlabdás növények beszállítását jobbnak tartjuk szeptember végére hagyni, konténeres örökzöldekből jelenleg is nagy fajta és méretválaszték van árudánkban.




A konténeres vagyis cserepes növények hatalmas előnye, hogy az év bármely szakában ültethetjük őket. Mivel ezeket a növényeket konténerben nevelték, ezért kiültetéskor a gyökérzet nem sérül, nem éri sokk a növényt. Nincs gyökérveszteség, így a növény visszaesés nélkül tud fejlődni, a sok hajszálgyökér kiültetéskor azonnal növekedésnek indul. Emiatt kevésbé szakszerű ültetés esetén is biztosabb az eredésük.

A konténeresek egyetlen hátránya, hogy  áruk jellemzően magasabb, viszont szinte 100%-os biztonsággal megerednek, ha betartjuk az alapvető ültetési szabályokat. 



Földlabdásokat tavasszal és ősszel érdemes vásárolni és telepíteni, mivel az áruk kedvezőbb és kellő odafigyeléssel, szakmai ismerettel elültetve megfelelően erednek.


Nyár elején átültettük a konténeres növényeinket. Fotókat itt talál!

A képekből is látszik, hogy az örökzöldek ültetése is igen változatos lehet. Formájuk, méretük, sőt színük alapján válogatva egyedi, különleges növénycsoportok jöhetnek létre.

És ne feledjék! A konténereket visszavesszük!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...