2012. február 4., szombat

Virágtartók bármiből - újrahasznosítás a kertben

Leesett a nagy hó amit ígértek. Miután megcsodáltuk havas kertünket, szabadítsuk meg a hónyomástól azokat a növényeket, amelyek formája veszélyben van a nehéz súlytól! (Lásd: Ha jön a hó címmel előző bejegyzésünket!)
Már csak a nagy hideg miatt sem tudunk sok időt most a kertben tölteni, jobban esik azt az ablakból, a meleg szobából nézni. Szobafogság miatt marad hát újra a tervezgetés...

Ötletgyűjtés - vagy csak érdekességképpen megosztok néhány fotót (Forrás: nagyrészt OtthonKommandó )

Az újrahasznosításnak a kertben nincs határa! Korlátokat saját ízléshatárunk szabhat, mert bár ültetni valóban bármibe lehet - amibe kellő mennyiségű föld fér - nem biztos, hogy jól is mutat kertünkben. Ami egy jó poén a fotón, nem biztos, hogy illik a mi környezetünkbe. Ezért jól gondoljuk át mivel is tudjuk megindokolni magunknak, hogy a kitalált kreációnknak ott a helye.





Lomtalanításkor jól nézzük át a kidobni szánt dolgokat, hátha egyedi virágtartót varázsolhatunk belőle! (Lehet akár egy régi focilabda, egy rossz fiók, egy teknő ...) Egy kis festéssel is javíthatunk az összhatáson!

Fontos, hogy újdonsült virágtartónk lyukas legyen alul, hogy a víz kifolyhasson belőle, és kellő mennyiségű föld férjen bele! ( A sziklakerti évelők, pozsgás növények kevesebb földdel is beérik.)



Ha a "lomtár stílus" mégsem tetszik, egy jó kis fatörzzsel, vagy üreges kővel nehéz melléfogni, könnyebb helyet találni neki a kertben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...