2012. február 1., szerda

Trópus a télben

A következő hideg napokban remek családi program lehet a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjének meglátogatása. (Pécs Ifjúság útja 6.)


Az üvegházban az érdeklődők megtapasztalhatják, milyen is a trópus a télben. Belépve egy kisebb dzsungelre emlékeztető élénkzöld növénykompozíció fogad, még a fagyos februárban is!

Az örök kedvenc óriáskaktuszok mellett a PTE botanikus kertjének melegházaiban színpompás virágok és egzotikus gyümölcsök nevelkednek.


A közelmúltban felújított üvegházban jelenleg is rengeteg orchidea nyílik, terem a narancs és más citrusfélék, s a különlegességre vágyók talán még azt is elcsíphetik, hogyan fogyasztja ebédjét valamelyik rovarevő növény.


Kellemes kikapcsolódást nyújt minden látogatónak  egy kis séta, mindazonáltal egyben egy „világkörüli” utazást is a természetben.

A kaktuszház gyűjteménye a Kanári-szigetektől Kubán keresztül egészen Afrikáig terjed. Roskadoznak az asztalok a több kilósra megnőtt mexikói példányoktól, lábunknál pedig brazíliai óriás sünkaktuszok gömbölyödnek. A kaktuszok gyönyörű virágokat hoznak, köztük a Medvetalp is, melynek termését a déli népek előszeretettel fogyasztják.

Az üvegházak nyitva tartása februárban: hétfőtől - péntekig 7-15 óráig.


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...