2011. november 24., csütörtök

Advent - angyalvárás...

Beköszöntött a tél, s egyre rövidülnek a nappalok.
Sokszor már kora délután egészen sötétségbe burkolózik a város.
Csempéssz egy kis karácsony hangulatot a hideg hétköznapokba,
öltöztesd otthonodat mihamarabb ünnepi díszbe!


A karácsony mindig meglepően gyorsan eljön - máris kicsomagolhatjuk a díszeket!
Az eredeti dekorációk elkészítése megszépíti a várakozást.


Hazaérkezéskor is fontos az első benyomás, nem beszélve arról, ha karácsonykor vendégeket várunk. Egy szép kopogtató már a bejáratnál ünnepi hangulatba hoz minket.


A bejárati ajtó az egyik legfontosabb momentum a feng shui szerint, hiszen itt érkezik be a chi, azaz az egyetemes, pozitív energia.
Annak érdekében, hogy a csi könnyen bejuthasson házunkba, helyezzünk növényeket a bejárati ajtó mellé két oldalra.


Pataki Klára: Karácsonyi harmónia

"Emlékszem gyermekkoromban olyan hirtelen jött a Karácsony… Az ajándékokat persze már hetekkel előtte nagyon vártuk, de a lakásban semmi nem utalt az ünnepi készülődésre. Egyszer csak ott termett a karácsonyfa, szépen meg volt terítve az asztal, és szólt a „Mennyből az angyal”. Ma már a legtöbb családban ünnepi hangulatban telik a december, a házban és a ház körül is sok apró dísz gyönyörködteti szemünket és lelkünket.


Manapság amerikai mintára egyre többen díszítik fel házuk bejáratát és az előkertet. Óriási a választék a kültéri égősorokból, fényfüggönyökből és világító figurákból. Az égősorok önmagukban is jól mutatnak a ház kontúrján, de műfenyő girlanddal és néhány színes karácsonyi gömbbel kombinálva is feltehetjük őket, mondjuk a bejárat fölé vagy a korlátra. Kintről és bentről, a meleg szobából is gyönyörködhetünk a fényekben, ha égőkkel díszítünk fel egy-egy tuját, kisebb fenyőfát. Bevallom nálunk a bejárat két oldalán cserépben pompázó smaragdtuják csakis az adventi időszak kedvéért kerültek az előkertbe.


A bejárati ajtó hagyományos dísze a koszorú, alapja lehet fenyőág, gallyak vagy szalma. A kiválasztott stílusnak megfelelően díszítve elbűvölhetjük vendégeinket, még mielőtt belépnének a házba. Szép és egyszerű ajtódíszt kapunk, ha néhány tujaágat és borostyánt fűzünk csokorba és szalaggal, gömbökkel feldíszítjük. Ne feledkezzünk meg az ablakokról sem! Én minden évben ragaszkodom a hópelyheimhez. Lehet hóspray, üvegmatrica vagy filcből kivágott minta – a hópelyhecskéknek köszönhetően akkor is fehér lesz a karácsonyunk, ha kint éppenséggel szürke a táj.

A ház beltéri „felöltöztetését” az adventi koszorúval kezdhetjük. A megszokott koszorú forma többnyire a dohányzó vagy étkező asztalra kerül, de szépen mutat virágállványra helyezve, vagy az ünnepi asztal közelében felakasztva is. Ez utóbbi elhelyezési mód különösen kisgyermekes családokban ideális, mert így apró kezek nem férhetnek hozzá! Különleges négyzet vagy csillag alakú adventi díszt is készíthetünk. A formát kitölthetjük tűzőhabbal, ebbe szúrhatjuk a gyertyákat, és díszítésként örökzöldet, apró gömböket, terméseket. Egyedi ötlet a forma beültetése, a karácsonyi kaktuszok közül „kinőtt” gyertyák pompás látványt nyújtanak.


Néhány kisebb díszt elhelyezhetünk a lakás többi helyiségében is. Tükörre erősítve, ablakpárkányon, íróasztalon, kandallón vagy a szobaajtókon – az adventi koszorúval és a kopogtatóval harmonizáló apróbb díszek erősítik a „nagyok” hatását. Ha elkészültünk az adventi díszítéssel, gyorsan üljünk le és élvezzük egy kicsit! Az ünnepre nem csak a lakásnak kell karácsonyi harmóniát sugároznia, hanem nekünk is…"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...