2013. január 25., péntek

Téli álmodozások – „Bonsai-parkok” – „Lego-országok”

Még mindig elriaszt a zord idő a kerti munkáktól, de a meleg szobában nagyon jó tervezgetni, álmodozni, és visszaemlékezni…

Kertész szemmel nézve a legkülönlegesebb kirándulásunk a dániai Legoladben volt - nagyon régen - 2001-ben. (Az első Legoland a Lego játékgyártó cég központjában, a dániai Billundban épült, azóta több is nyílt a világban például az angliai Windsorban és Németországban: Günzburgban)




Nem igazán szakmai kirándulásnak szántuk, hanem – a Tompos és Fiai néven működő faiskolai árudánk nevében szereplő – fiaink ajándékának.
A legozás rejtelmeit és a Legolandben felépült csodákat most nem részletezném – az más blogok témája lehetne – de amiért régóta tervezem megosztani az ott készült képeket, az a park növényvilága.




A központi részen fekvő „Miniland”-ben - ahogyan arra neve is utal - nevezetességeket, városrészeket, szobrokat építettek fel makett formájában a világkülönböző pontjairól.
Környezetüket pedig az épületekhez illő, arányosan „kicsinyített” ÉLŐ parkok díszítik. Bonsaiok sokasága alkotja a fasorokat, előkerteket. Fantasztikusan aprólékos, pontos munkával tartják formában a legoházak közötti tereket. Van ahol a fűnyírást is körömollóval végzik – ami persze biztosan nem az, de mérete alapján annak tűnt.

 


Rengeteg fotót készítettünk a növénycsodákról, de mivel akkor még nem készültek digitális képek, jobbnak láttam mások fotóit megosztani. Lehet, hogy ez már szakmai ártalom, de én minden képen először a növényeket nézem…
Jó szórakozást a képekhez – főleg bonsai rajongóknak!


























LEGOLAND, GÜNZBURG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...