2012. június 15., péntek

Konténeres növények - visszaváltható edényekben!

A legtöbb dísznövény konténeres, vagy földlabdás kiszerelésben kerül forgalomba.
Földlabdásokat tavasszal és ősszel érdemes vásárolni és telepíteni, mivel az áruk kedvezőbb és kellő odafigyeléssel, szakmai ismerettel elültetve megfelelően erednek (a 80-90%-os eredés az elvárható). Ezzel szemben a konténeres növény az év minden (fagymentes) napján ültethető, tehát akkor is, amikor a földlabdások már nem. A konténeresek ára jellemzően magasabb, viszont szinte 100%-os biztonsággal megerednek, ha betartjuk az alapvető ültetési szabályokat.

Megbízhatóbbak a konténeres növények!
Mivel ezeket a növényeket konténerben nevelték, ezért kiültetéskor a gyökérzet nem sérül, nem éri sokk a növényt.  Emiatt kevésbé szakszerű ültetés esetén is biztosabb az eredésük. Nincs gyökérveszteség, a sok hajszálgyökér kiültetéskor azonnal növekedésnek indul.
A konténeresként ismert növények választéka már meglehetősen gazdag. Még a lombhullató növények is lombos vagy virágos állapotban, de akár terméssel berakottan is biztonsággal ültethetők.A rengeteg előny mellett kétségtelenül nagy hátrány ezen növények drágasága. Most, hogy árudánkban átültetjük növényeinket, nekünk is muszáj hozzáadnunk az eredeti növény árához az új edény, a virágföld, a műtrágya és a munkadíj költségeit is. Persze a növények meghálálják a törődést és őszre egy méretkategóriát nőnek is.Szeretnénk  megkönnyíteni azon kertbarátok dolgát akik mégis a nyáron vállalják a telepítést!
Hogy költségeiket csökkentsük visszavesszük a használt edényeket, ennyivel is kevesebbe kerül a kiválasztott dísznövény!Fontos, hogy ültetés után alaposan és rendszeresen öntözzük új növényünket, hiszen gyökerei csak 1,5-2 év alatt jutnak el a talaj mélyebb rétegeibe.

KONTÉNERES NÖVÉNYEK ÜLTETÉSE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...