2012. június 15., péntek

Konténeres növények - visszaváltható edényekben!

A legtöbb dísznövény konténeres, vagy földlabdás kiszerelésben kerül forgalomba.
Földlabdásokat tavasszal és ősszel érdemes vásárolni és telepíteni, mivel az áruk kedvezőbb és kellő odafigyeléssel, szakmai ismerettel elültetve megfelelően erednek (a 80-90%-os eredés az elvárható). Ezzel szemben a konténeres növény az év minden (fagymentes) napján ültethető, tehát akkor is, amikor a földlabdások már nem. A konténeresek ára jellemzően magasabb, viszont szinte 100%-os biztonsággal megerednek, ha betartjuk az alapvető ültetési szabályokat.

Megbízhatóbbak a konténeres növények!
Mivel ezeket a növényeket konténerben nevelték, ezért kiültetéskor a gyökérzet nem sérül, nem éri sokk a növényt.  Emiatt kevésbé szakszerű ültetés esetén is biztosabb az eredésük. Nincs gyökérveszteség, a sok hajszálgyökér kiültetéskor azonnal növekedésnek indul.
A konténeresként ismert növények választéka már meglehetősen gazdag. Még a lombhullató növények is lombos vagy virágos állapotban, de akár terméssel berakottan is biztonsággal ültethetők.



A rengeteg előny mellett kétségtelenül nagy hátrány ezen növények drágasága. Most, hogy árudánkban átültetjük növényeinket, nekünk is muszáj hozzáadnunk az eredeti növény árához az új edény, a virágföld, a műtrágya és a munkadíj költségeit is. Persze a növények meghálálják a törődést és őszre egy méretkategóriát nőnek is.



Szeretnénk  megkönnyíteni azon kertbarátok dolgát akik mégis a nyáron vállalják a telepítést!
Hogy költségeiket csökkentsük visszavesszük a használt edényeket, ennyivel is kevesebbe kerül a kiválasztott dísznövény!



Fontos, hogy ültetés után alaposan és rendszeresen öntözzük új növényünket, hiszen gyökerei csak 1,5-2 év alatt jutnak el a talaj mélyebb rétegeibe.

KONTÉNERES NÖVÉNYEK ÜLTETÉSE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...