2012. június 13., szerda

Átültetés kertészetünkben - hogy ne "éhezzenek" növényeink

A konténerben nevelt növények jóléte a fénytől, a tápanyagtól és a víztől függ. Mind a tápanyagok, mind a víz a virágföldön keresztül jut el a növényekhez. A túlságosan kicsi „kinőtt” edény hamar tele lesz gyökerekkel, ilyenkor nehéz megfelelően táplálni és öntözni a növényt, ami emiatt szenvedni fog.
A tavaszi szezon végén ezért mi mindig átültetjük „az egész kertet” és mindent nagyobb cserépbe rakunk, hogy csemetéink könnyebben viseljék a nyarat, szépen, egészségesen növekedjenek. Tápanyaggal bekevert friss földet kapnak tuják, díszfák, díszcserjék… és szép sorban minden…



A munka felénél járhatunk körülbelül, és nagyon jó érzés a szépen rendbe tett – már átültetett – ágyások látványa. Ha pedig  végzünk a nagy munkával külön örömmel tölt el a tudat, hogy minden növény jól érzi magát és szemlátomást növekszik, zöldül, virágzik, attól függően, hogy mi a „dolga”.

Átültetett ágyások

Ajánlom mindenkinek aki tavasszal esetleg elmulasztotta átültetni konténeres növényeit, hogy nézze meg mennyire szőtték körbe a gyökerek az edény alját!
Hiszen a cserepes növények egy idő után elhasználják a rendelkezésükre álló földből a tápanyagot, és a gyökereiknek is kezd szűkös lenni a hely. Ha nem akarjuk, hogy sárgulni kezdjenek vagy elpusztuljanak, a növekedésüknek megfelelően időről időre át kell ültetnünk azokat. Ehhez ad segítséget a következő oldal:

Tanácsok átültetéshez
A szobanövényeket is vizsgáljuk meg!

Átültetett örökzöldek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...